Workshops en lezingen


 

 

Wij zijn trots op wat wij doen en de belangrijke rol van het varken in onze samenleving. Dit delen we graag, we hebben daarvoor een aantal workshops en lezingen die we aanbieden om zo de rol en de betekenis van het varken te duidden en breder onder de aandacht te brengen.

Momenteel hebben we een drietal workshops en lezingen die we in onze winkel of op locatie kunnen verzorgen.

Hebt u interesse of vragen bel Miriam ☎️06-37531357 of Marcel ☎️06-20434130

 

PatéCafé®

Ontdek de kunst van duurzaamheid en smaak bij PatéCafé®! Varkensboeren Marcel en Miriam Berkvens nodigen u uit voor een inspirerende lezing over hun unieke samenwerking met Foodcurators in het kader van het kunstproject FoodLabPeel¹.

Wanneer?
Informeer naar de mogelijkheden bij Marcel ☎️06-20434130 of Miriam ☎️06-37531357

Wat kunt u verwachten?
Een boeiende presentatie over de reis van varken tot paté, waarbij elk deel van het varken wordt gewaardeerd en niets verloren gaat. Ontdek hoe Marcel en Miriam, samen met een lokale slager, een heerlijke paté hebben ontwikkeld die staat voor de vierkantsverwaarding van het varken².

Waarom mag u dit niet missen?
Het PatéCafé® is meer dan een lezing; het is een ervaring die uw kijk op voedselproductie en -consumptie zal veranderen. U krijgt de kans om te leren over de passie en de principes achter duurzame varkenshouderij, en hoe deze innovatieve aanpak bijdraagt aan een betere wereld.

Bonus:
Proef de unieke paté en ga in gesprek met de makers zelf. Dit is uw kans om deel te nemen aan een beweging die streeft naar transparantie en respect voor zowel dier als milieu.

Mis deze kans niet om deel uit te maken van de toekomst van voedsel. Reserveer uw plek voor de PatéCafé® lezing en word onderdeel van de verandering!

Meld u nu aan op info@oijnk.nl en ontdek de smaak van verantwoordelijkheid!

Snoepjes maken

Ontdek de magie van zelf snoep maken!

Heb je altijd al willen weten hoe je die heerlijke gummiberen zelf kunt maken? Wil je niet alleen genieten van je eigen creaties, maar ook meer leren over duurzaamheid en de kringloop? Dan is onze snoepjesworkshop iets voor jou!

Wat kun je verwachten?
1. Ambachtelijke Vaardigheden: Bij jouw thuis of op locatie elders leer je de basisbeginselen van dit oude en unieke ambacht. Onze ervaren instructeurs nemen je stap voor stap mee in het proces van snoep maken.
2. Zelfgemaakt Snoep: Tijdens de workshop maak je je eigen kleurrijke gummiberen. Je ontdekt hoe je met gelatine, suiker en smaakstoffen de lekkerste snoepjes creëert.
3. Kringloop: We gaan verder dan alleen het maken van snoep. We bespreken ook het belang van de kringloop en duurzaamheid. Wat is de rol van het varken bij het maken van gummiberen? Hoe kun je alle grondstoffen benutten? Combineer het nuttige met het aangename!

Praktische informatie:

Datum: Kies met ons een datum die jou uitkomt!

Locatie: Bij Oijnk! in Mariahout of bij je thuis of op locatie

Tijd: De workshop duurt ongeveer 1,5 uur

Neem je zelfgemaakte snoep mee naar huis!

Aan het einde van de workshop neem je natuurlijk je eigen creaties mee naar huis. Deel ze met vrienden en familie of bewaar ze stiekem voor jezelf.

Schrijf je snel in voor onze Snoepjesworkshop en ontdek de zoete wereld van zelfgemaakt snoep, duurzaamheid en de kringloop!

Meer informatie en inschrijven: ☎️06-37531357 ✉️info@oijnk.nl

Boer in de Klas

Beleef de boerderij in de klas met Miriam Berkvens! Als trotse varkensboerin brengt zij het platteland naar uw schoollokaal. Met haar deelname aan Boer in de Klas van Agractie, krijgen kinderen een unieke kans om uit eerste hand te leren over de herkomst van hun voedsel en het belang van duurzame landbouw.

Wat biedt Miriam?

  • Interactieve lessen: Miriam deelt haar persoonlijke verhaal en passie voor de varkenshouderij, waardoor leerlingen een authentieke en memorabele ervaring krijgen.
  • Ervarend leren: Door middel van boeiende activiteiten en verhalen, leren kinderen over het leven op de boerderij en het belang van elk dier.
  • Bewustwording: Miriam helpt leerlingen te begrijpen hoe respect voor dieren en natuur bijdraagt aan een duurzame toekomst.

Waarom Miriam Berkvens uitnodigen?

  • Expertise: Als ervaren boerin met een hart voor dieren, biedt Miriam een schat aan kennis over moderne varkenshouderij.
  • Inspiratie: Ze inspireert jonge geesten met haar toewijding aan dierenwelzijn en milieu.
  • Betrokkenheid: Miriam’s interactieve aanpak zorgt voor een blijvende indruk en stimuleert kinderen om na te denken over hun eigen rol in de voedselketen.

Doe mee met Boer in de Klas! Laat uw leerlingen de wonderen van de agrarische wereld ontdekken en nodig Miriam Berkvens uit voor een onvergetelijke les. Samen kunnen we de kennis over onze voedselproductie verhogen en een nieuwe generatie bewuste consumenten opvoeden.

Meld uw school nu aan op boerindeklas.nu of via info@oijnk.nl en maak van deze kans gebruik om een echte boer in uw klas te verwelkomen!