Eigen merken


 

Gierbier

Van gier naar bier

Maak kennis met dit heerlijke frisse blond bier gebrouwen met gerecycled mestwater. Gierbier is een duurzaam uniek speciaalbier dat de voedselketen laat sluiten. Met ons brouwproces werken wij mee aan de verduurzaming van onze samenleving en de circulaire ontwikkelingen in Brabant.

Kijk voor het verhaal of meer informatie op  de website www.gierbier.nl

 

 


Eigezwijns

Vijf Eigezwijnse varkenshouders

Vijf varkensboeren uit de Brabants-Limburgse Peelregio laten met hun collectief Eigezwijns zien dat ze door middel van het werken met reststromen zorgen voor gezondere varkens met een bewezen lagere CO2-footprint.

Ze werken keihard aan de ontwikkeling van het circulaire varken, een ingewikkelde naam voor het dier dat ook wel de koning van de kringloop wordt genoemd. Het komt er kort op neer dat het varken volop geniet van reststromen uit de levensmiddelenindustrie. Dat heeft een positieve impact op het milieu en misschien nog wel belangrijker, het draagt ontzettend bij aan de gezondheid van de varkens.

Veilig, duurzaam en gezond varkensvlees is waar de Eigezwijnse boeren voor staan. Kijk voor meer informatie op de website www.eigezwijns.nl