Oost west, thuis best in Mariahout

Hoe anders is het om weer volledig thuis aan de slag te zijn. Zo ben ik ooit begonnen. Eerst werkten we ook met z’n tweeën achter bij de varkens. Nu zijn we beiden bezig om ons alles van het varkenswinkeltje weer vorm te geven in Mariahout.

 


Miriam Berkvens

 

Voordat het zover was, hebben we eerst de winkel in Veghel leeggeruimd, alles netjes gepoetst en de sleutel ingeleverd. Het was fijn dat we de afsluiting van ons Veghels avontuur samen konden doen met onze kinderen. Zo konden we het eerste hoofdstuk van Oijnk! met een goed gevoel achter ons laten.

Doordat deze eindwerkzaamheden zo voorspoedig verliepen, waren we mooi op tijd klaar om met een leeg hoofd er even tussenuit te gaan. Met onze drie dochters, schoonzonen en kleinkinderen zijn we een week naar Oostenrijk geweest.

 

 

Zoiets was uniek voor ons. Nog nooit waren we samen als gezin zo lang op vakantie geweest. Wat een fijne ervaring was dat. De kinderen gingen skiën en wij hebben ons prima vermaakt met het bezighouden van de kleinkinderen. Zoveel sneeuw was voor die kleintjes een hele belevenis. Zonder wintersportpech keerden we weer huiswaarts.

Veilig thuisgekomen ging de knop alweer snel om: focussen op onze nieuwe winkel aan huis. Zo hebben we besloten om ons assortiment verder uit te breiden door ook wat lokale producten te gaan verkopen. Zo mikken we op een breder publiek en hopen we een beter renderende winkel te krijgen.

Ons hart ligt toch nog steeds bij het varken. Gelukkig past alle winkelinventaris in onze garage. Met wat kleine aanpassingen gaan we een gezellige sfeer creëren. Een plek waar iedereen zich goed bij voelt. Maar voor nu is het nog even flink aanpoten. Op vrijdag 10 mei willen we onze nieuwe winkel openen. We nodigen iedereen van harte uit om eens naar Oijnk! in Mariahout te komen.

Miriam Berkvens
Oijnk!

Bron: varkens.nl