Laarbeekse Boeren Op School! Gastles Over Varkens op OBS Het Klokhuis

Op maandag 13 en maandag 20 maart heeft Miriam Berkvens van Oijnk alles van het varken winkeltje 2 leuke gastlessen gegeven op OBS het klokhuis in Beek en Donk.

In groep1/2 heeft Miriam de kinderen verteld wat varkens nu precies zijn, wat doet de boer, wat eten ze en hoeveel biggetjes krijgen ze nu eigenlijk? Het was heel leuk om het enthousiasme van de kinderen te zien en ook vooral te horen wat ze nog niet wisten! Op de vragen; wat is zo’n ding wat de boer aan doet als hij de varkens gaat verzorgen? (een overall!), zijn biggetjes altijd roze? (nee!), wat eten ze? (vooral heel zoete brokjes, jammie!) en nog veel meer hebben de kinderen antwoord gekregen.

 


 © Djero photography

 

Aan het einde kregen ze ook nog een leuk cadeau tasje mee naar huis met meer informatie over varkens, heerlijke varkenssnoepjes en mooie kaarten waar ze zelf nog mee aan de slag konden gaan.

Een weekje later in groep 3/4 kon Miriam een stapje verder gaan. Waar gebruiken we varkens nu eigenlijk voor? Dat je ze op kunt eten dat wisten de meesten wel. Maar wat doe je dan met alles wat je over hebt? Zoals de haren, huid, bloed en botten? We hebben geleerd dat we in ieder geval niets verspillen. Alles wordt gebruikt!

 

Denk maar aan die anti-rimpelcreme van mama, taart en koekjes, lijm, kwasten, en de meeste zeep. Maar dat de gelatine uit varkensbotten ervoor zorgt dat softijs zo mooi in een puntje blijft staan was voor de meeste nieuw. Het zit dus in heel erg veel producten!

Wil jij nu ook zo’n leuke gastles op jou school? Dat kan! Neem contact met ons op via info@oijnk.nl of info@laarbeekseboeren.nl.

Bron: laarbeekseboerenl.nl