Zo opende Oijnk! haar deuren:

 

Bron: Omroep Brabant

Feestvarkens Miriam en Marcel openen in Veghel:

De eerste varkenswinkel van Nederland: Oijnk!

Een lekker snoepje, tandpasta of shampoo. Het zijn allemaal producten die gemaakt zijn van varkens. Er zijn zoveel producten waarvan je niet weet dat het beestje er in verwerkt zit, dat je er zelfs een hele winkel mee kunt vullen. Miriam en Marcel Berkvens openden donderdag in Veghel de eerste varkenswinkel van Nederland.

Miriam en Marcel hebben een varkensbedrijf en kwamen erachter dat zij het leuk vonden om mensen te vertellen over het varken. Zo leuk, dat zij met een big idea kwamen: een eigen winkel waar alles in het teken staat van het varken.

Lees meer >

Bron: Omroep Brabant

Marcel Berkvens

Een varkenswinkel in Veghel

Want waar zou de wereld zijn zonder het varken?

MARIAHOUT/VEGHEL – Van roze spaarvarkens tot koteletten; Veghel heeft vanaf heden een winkel met alles van en over het varken. Een bezoek waard voor wie denkt dat de wereld zonder varkens kan. 

Varkenshouders Miriam en Marcel Berkvens gaan vanaf vandaag een ander leven in. Waar altijd alles draaide om de boerderij in Mariahout, splitst het echtpaar zich nu op. Marcel blijft thuis bij de zeugen en biggen, Miriam is in Veghel in haar varkenswinkel Oijnk!. Ze vinden beiden dat ze dit móeten doen. Om het verhaal te vertellen van het varken, om te laten zien aan consumenten dat de wereld eigenlijk niet meer zonder dit waardevolle dier kan.

Lees meer >

Bron: BD.nl

Eigenaresse Miriam voor haar winkel

In Veghel is een varkenswinkel geopend:

‘Zit ook in snoep en shampoo’

In Veghel is donderdag 1 oktober de eerste echte varkenswinkel van Nederland geopend: Oijnk! De eigenaren willen met de winkel laten zien dat de wereld niet zonder dit dier kan. Maar is dat ook zo?

Marcel en Miriam Berkvens hebben naast een eigen varkenshouderij nu ook een varkenswinkel. “We hebben het altijd al leuk gevonden om mensen te vertellen over dit waardevolle dier”, vertelt Miriam aan EditieNL.

Lees meer >

Bron: EditieNL

Marcel en Miriam Berkvens

Een langgekoesterde droom!

Een langgekoesterde droom! van varkenshouders Marcel en Miriam Berkvens uit Mariahout komt uit. Op 1 oktober opent hun winkel Oijnk in het centrum van Veghel de deuren. Ze verkopen er allerlei producten waarin het varken een rol speelt.van varkenshouders Marcel en Miriam Berkvens uit Mariahout komt uit. Op 1 oktober opent hun winkel Oijnk in het centrum van Veghel de deuren. Ze verkopen er allerlei producten waarin het varken een rol speelt.

Het assortiment van de winkel omvat 150 tot 200 producten die allemaal iets met het varken te maken hebben. ‘Het gaat van vlees van het samenwerkingsverband EigeZwijns en chocolaatjes met bacon en zwoerd, tot shampoo en leuke gadgets als een usb-stick of kaarten met daarop een feestvarken’, vertelt Marcel Berkvens.

Belangrijke drijfveer voor de familie Berkvens is dat ze meer bekendheid wil geven aan de veelzijdigheid van het varken.

Lees meer >

Bron: NieuweOost

X